maanantai 30. huhtikuuta 2018

Lohikäärmeen häntä

Tämän kevään juttu tuntuu olevan Lohikäärmeen häntä huivit. Minä en yleensä näihin muotivillityksiin lähes mukaan, olen aikamoinen vastarannankiiski tuossa asiassa. Mutta nyt oli pakko kokeilla. Huivia oli todella kiva tehdä, mutta saa nähdä tuleeko sitä sitten käytettyä.


Jujuna on se, että joka kierroksella lisätään 2 silmukkaa ja joka kymmenellä kierroksella päätetään aluksi 6, myöhemmin 7 silmukkaa. Alkuperäisessä huivissa tuo on tehty aina oikein neuleesta, mutta en oikein ole sen ystävä. Tein sitten sileää oikeaa. Olen nähnyt, että näitä on tehty myös esim. helmineuloksella.


Minun huivissa lanka on Novitan Elegiaa. Se on 62 % puuvillaa, 35 % akryylia ja 3 % polyamidia. Langaksi tähän huiviin käy ihan mikä tahansa lanka. Valitsin Elegian sen pehmeyden takia. Käytin lähes koko lankakerän, mutta pienempikin määrä olisi todennäköisesti riittänyt. Tästä tuli aika massiivinen juttu.

Suomennettu ohje löytyi Langoista leikiten blogista, mutta se on poistunut sieltä. Jos sinä lukija haluat neuvoja miten tämä huivi tehdään, niin voit laittaa kysymyksiä kommenttikenttään. Neuvon mielelläni. Tämä on tosi helppo huivi ja sen pitäisi onnistua ihan aloittelijaltakin kun vaan muistaa muutaman niksin.





4 kommenttia:

  1. Hei. Kaipaisin ohjetta tähän huiviin. Lähinnä sen verran, että monellako silmukalla aloitat, mihin kohtaan silmukat lisätään, mistä kohtaa kerrosta kavennetaan ja missä vaiheessa aletaan kaventaa 7 silmukkaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, anteeksi huomasin kommenttisi vasta nyt. Aloitin 3 silmukalla. Yksi oikein, seuraavat 2 silmukkaa oikein ja lisäys takakautta, näin ensimmäisen kerroksen jälkeen on 5 silmukkaa. Joka kymmenes kerros olen päätellyt 7 silmukkaa. Ainoa tärkeä muistettava on, että lisäykset ja päättelyt pitää tehdä aina eri puolella, muuten huivi ei lähde kaartumaan.

      Poista
  2. huivin teko ollut tauolla ja nyt tekisin valmiiksi ,mutta en muista tehdäänkö lisäys joka toinen kierros ,vai miten kiitos vastauksesta

    VastaaPoista
  3. Lisäys tehdään vain joka toinen kierros. Esim. kierroksella 1, 3, 5, 7, 9 jne. Ja muista tehdä kavennukset nimenomaan parillisilla kierroksilla, esim. kierroksella 10. Muuten huivi ei lähde kaartumaan.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.