lauantai 24. maaliskuuta 2018

Novita vastaisuus

Olen jonkun aikaa seurannut miten Facebookissa keskustellaan Novitan langoista. Siellä tuntuu olevan kaksi erilaista koulukuntaa. On ne joiden mielestä Novita tekee ainoastaan suseja lankoja ja sitten taas ne ihmiset joilla Novitasta on hyviä kokemuksia. Ja kun nämä kaksi eri koulukuntaa joutuvat vastakkain, on edessä täysi riita.

Minulla itselläni on ollut pelkkää hyvää kokemusta Novitan langoista. Ja suhteellisen paljon neulon. Solmukohtia on joo joskus, mutta se on ehkä yksi solmu/15-20 kerää lankaa. Ja langassahan solmuja saa olla sen 1 solmu/50 grammaa vai mitenköhän se nyt tarkalleen ottaen meni. Moni valittaa solmuista Novitan langoissa, mutta todellisuudessahan niitä on ihan kaikissa langoissa tuotantoteknisistä syistä.

Toinen mistä Novitan langoista on valitettu, on jonkinlaiset oljet. Kerran muistan yhdessä langassa olleen muutaman roskan, jonka sai napsittua helposti pois. Myöskään varsinaista epätasalaatuisuutta en ole huomannut. En myöskään ole koskaan saanut allergisia oireita Novitasta. Moni niitä tuntuu saavan. 

Olisko nämä negatiiviset jutut lähtöisin ainoastaan siitä, että Novita on ehdottomasti myydyin langanvalmistaja Suomessa. Suurimmalla osalla neulojista on kokemusta Novitasta vuosien varrelta. Sen sijaan muiden lankamerkkien kokemus on vähäisempää. Olisi mielenkiintoista jos lähdettäisiin prosentuaalisesti vertailemaan eri lankamerkkejä, että onko Novitan langat sittenkään siellä huonojen lankojen kärjessä.

Periaatteessa ihminen voi allergisoitua lähes mihin tahansa. Johtuvatko nämä allergiat siitä, että ihmiset ovat vuosikausia neuloneet ja ovat sen myötä allergisoituneet erilaisille väriaineille?

Huvittavinta on ne ihmiset, jotka säännöllisesti valittavat, mutta eivät kuitenkaan tee mitään asialle. Neulontaa vaan jatketaan samoista langoista vaikka kädet olisivat verillä. Eikö siinä vaiheessa ihan oikeasti kannattaisi vaihtaa sitä lankamerkkiä?

Jos sinulla lukijani on kokemuksia Novitan langoista niin laitapa kommenttia. Olisi mukava kuulla muiden kokemuksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.