torstai 8. maaliskuuta 2018

Lankoja Virosta

Olen kauan sitten ostanut lankaa virosta. Nämä ovat 100 % lampaan villaa ja ovat jonkun pienen käsityöyrittäjän itse värjäämät. Muutaman kerran olen pienen pätkän johonkin sukkiin käyttänyt, mutta muuten langat ovat odottaneet oikeaa käyttöä. Nyt päätin, että onhan nämä pakko saada hyötykäyttöön. Hinta ei aikoinaan paljon päätä huimannut. Muistaakseni maksoin näistä yhteensä 10 euroa.


Todellisuudessahan kunnon sukkalanka tarvitsee vahvistukseksi polyamidia. Villa sellaisenaan ei ole mikään kunnollinen lanka sukkiin. Päätin nyt kuitenkin lähteä kokeilemaan miten käy. Vaikkakin pienen hetken ajattelin myös säärystimien tekemistä.

Lanka on huomattavasti vielä Nallea ohuempaa. Joten meni jonkin aikaa pähkäillessä millä silmukkamäärällä lähden liikkeelle. Ja puikotkin ehkä olisin saaneet olla kolmosta pienemmät. Mutta näillä nyt mennään. Alemmassa kuvassa on vähän hahmotelmaa mitä ensimmäisistä langoista on tulossa. Kuviot on osittain lainattu Suuri sukkakirja nimisestä kirjasta jostakin yksittäisestä mallista, en enää muista nimeä. Nämä ovat vasta toiset kirjoneulesukat joita olen tekemässä ja se näkyykin laadussa.


Yksi huono puoli näissä langoissa on. Ne jostakin syystä kutittaa todella paljon silmiä ja tekee vähän hengitysoireitakin. Koskaan aikaisemmin en ole langoista sellaista huomannut. Monihan kritisoi Novitan lankoja ja väittää niiden aiheuttavan erilaisia allergiaoireita. Minä en ole moista huomannut.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.